Plaže Uvala San Polo nalazi se svega 15 km u pravcu Bala. More je prekrasno zelenkaste boje s šljunkastim i stijenovitim plažama, pogodnim za obitelji s djecom kao i za one koji žele osamljenost. U okolini grada Rovinja nalaze se plaže s mnogo sadržaja i zabave te uređene šetnice uz more. Sam rt poluotoka Istre, od Pule do Premanture (Rt Kamenjak) nudi bezbrojne plaže u nedirnutoj prirodi. Karakterizira ih izuzetno čisto more zanimljivo roniocima.
 
Svetvinčenat U središnjoj Istri, 3 km od “Kuće Franciska” nalazi se mjesto Svetvinčenat s jednim od najljepših renesansnih trgova u Istri. Trg je okružen kaštelom Grimani-Morosini s kulama i palačom, župnom crkvom i gradskom ložom. U Svetvinčentu je razvijen agroturizam, te gosti ovdje mogu pronaći dućane, café bar, banku, poštu i restaurant s tradicionalnom kuhinjom.
 

Rovinj Prekrasan mediteranski gradić ribarske tradicije, osim ljepote grada i arhipelaga, nudi mnogobrojne kulturne sadržaje, zabavu, restaurante. Svakako treba posjetiti: crvu Svete Eufemije s koje se pruža prekrasan pogled, gradski trg, karekteristčnu uličicu Grisiju te park šumu Zlatni rt.

 
Pula Najveći grad Istre, antičke i austrougarske tradicije, uz spomenike poput Amfiteatra, Augustovog hrama i dr. nudi i kulturno-turističke sadržaje, shopping centre i prepoznatljivu zelenu tržnicu. Nedaleko Pule nalazi se nacionalni park Brijuni sastavljen od 14 otoka i otočića koji posjetitelje oduševljava prirodnim ljepotama, te kulturnom baštinom od Antike do danas.